Ořechová másla, pomazánky
Ořechové máslo je roztíratelná potravina vyrobená mletím ořechů na pastu. Výsledek má vysoký obsah tuku a dá se roztírat jako pravé máslo, ale jinak to nesouvisí.
Ořechová másla jsou v první řadě skvělým zdrojem zdravých tuků a významným zdrojem bílkovin. Ořechová másla díky vysokému podílu nasycených mastných kyselin pozitivně ovlivňují naši náladu, pomáhají regulovat hormony hladu a sytosti, také dodávají dostatek energie, proto bývají nejčastěji součástí snídaní.
Ořechové másla by zkrátka rozhodně neměli chybět ve Vaší kuchyni. Přidat je můžete nejčastěji do cereálních kaší, k ochucení jogurtů nebo smoothies. Másla s jemnou konzistencí jsou lehce roztíratelná a hodí se k namazání pečiva, palačinek nebo k přípravě jednoduché svačiny v podobě jablka namazaného ořechovým máslem. Kromě toho je můžeme použít při přípravě buchet, muffinů, sušenek a také výrobě domácí zmrzliny.